Preventieve gezondheidsproducten voor een makkelijker leven

Preventieve gezondheidsproducten voor een makkelijker leven

Preventieve gezondheidsproducten voor een makkelijker leven

Preventieve gezondheidsproducten zijn producten die worden gebruikt ter voorkoming én verzachting van gezondheidsklachten. Maar preventieve gezondheidsmiddelen zijn ook hulpmiddelen die u kunt gebruiken om langer zelfstandig in huis te wonen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een douche stoel of een speciale blik- of pot opener. Preventieve gezondheidsproducten zijn dus producten die een langer, zelfstandig en gezond leven mogelijk maken. Deze gezondheidsproducten maken het leven makkelijker. Wanneer u zo lang mogelijk, gezond wilt leven dan kan het nodig zijn dat u hierbij ook wat hulp nodig heeft. Met uw gehoor bijvoorbeeld. Al wil niet iedere oudere persoon het toegeven maar het gehoor wordt toch met de jaren minder. Gelukkig zijn er tegenwoordig mooie, kleine, bijna onzichtbare gehoortoestellen te koop. Deze worden daarnaast vaak vergoed door de zorgverzekering.

Gezond leven met preventieve gezondheidsproducten

Voor een gezond lichaam geldt; meten is weten. Wanneer u ziek bent meet u de temperatuur met een thermometer. Heeft u last van hoge bloeddruk dan meet uw huisarts regelmatig uw bloeddruk. Maar er zijn ook bloeddrukmeters verkrijgbaar zodat u thuis uw bloeddruk kunt meten. Zo kunt u ook het zuurstofgehalte in uw bloed meten met een zuurstof- saturatiemeter. Voor slechte slapers is het mogelijk om door middel van een sleeptracker uw slaapritme te meten. Het meten van bepaalde zaken geeft in veel gevallen rust. Soms moet u ook meten op verzoek van de huisarts. Maar bedenk wel dat het thuis meten van al deze zaken nooit een bezoek aan de huisarts kan vervangen! Wanneer u zelf wilt gaan meten is het verstandig om u vooraf goed te laten informeren voordat u het juiste meetapparaat aanschaft.

Meer producten die het leven vergemakkelijken

Er zijn veel producten die zorgen voor een makkelijker leven. Maar er zijn een aantal producten die ook noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan een bril bijvoorbeeld. Zeker bij het ouder worden hebben mensen vaker een leesbril nodig. Zit u wat vaker achter de computer dan is het gebruik van een beeldschermbril aan te bevelen. Wanneer u last heeft van uw handen en daardoor minder kracht heeft kunt u kiezen voor een antislip pot opener of fles opener. Bent u slecht ter been of kunt u niet lang staan, of hebt u een arm of been gebroken? Dan is het mogelijk om gebruik te gaan maken van een rollator, een douchekruk of stoel en douche hoezen voor arm of been. Al deze producten zijn soms noodzakelijk om uw zelfredzaamheid te behouden en zelfstandig te blijven wonen.

De juiste producten met het beste advies

Bent u op zoek naar preventieve gezondheidsproducten of een bepaald product of middel waardoor u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen of dat uw leven makkelijker maakt? Vraag dan gerust om advies of informatie. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden.

Deze professionals kunnen u helpen met de uitleg die nodig is voor het gebruik en het onderhoud van bepaalde preventieve gezondheidsproducten. Niet voor niets worden zij gezien als specialist op het gebied van horen, zien én meten. Bezoek voor meer informatie de website Caredelta.nl