Handige zorghulpmiddelen voor in huis

Handige zorghulpmiddelen voor in huis

Handige zorghulpmiddelen voor in huis

Mensen die in een rolstoel zitten of met een rollator of krukken lopen kunnen nogal wat problemen ondervinden in hun dagelijkse leven. Zo is het voor hun moeilijk om zelfstandig naar de badkamer te gaan of zelfs naar hun slaapkamer op de 1e etage. Niet iedereen heeft het geluk dat ze in een huis wonen met maar 1 verdieping.

Als je plotseling slecht ter been wordt en daardoor in een rolstoel beland kan het erg lastig zijn om je levensstijl daarop aan te passen. Wellicht dat het huis aangepast moet worden of dat er bepaalde hulpmiddelen geplaatst moeten worden. In dit artikel lichten we een aantal hulpmiddelen toe.

Traplift laten plaatsen

Een traplift is de ideale oplossing voor als je een woning hebt met meerdere verdiepingen. Het is helaas niet altijd mogelijk om de slaapkamer en badkamer te verplaatsen naar de begane grond. Om toch makkelijk van verdieping naar verdieping te gaan, is het nodig om een traplift bij de trap te laten plaatsen. Een traplift is geheel veilig en kan op verschillende soorten trappen geplaatst worden.

Veiligheidssteunen in de badkamer

Een ander handig hulpmiddel is een veiligheidssteun. Zo een steun kan geplaatst worden in het toilet maar ook in de badkamer. Zeker in de badkamer kan het al gauw glad worden waardoor er een onveilige situatie ontstaat. Plaats een paar steunen in de douche en in combinatie met een speciale antislip mat zal douchen een stuk veiliger zijn.

Huis zonder drempels

Het laatste hulpmiddel wat absoluut noodzakelijk is voor als je in een rolstoel zit is een helling bij de voor-en achterdeur. De meeste woningen hebben namelijk een hoge drempel bij de deur die niet 1 2 3 verwijdert kan worden. Een helling is daarom zeker nodig. Verder is het ook belangrijk dat alle drempels in huis weggehaald worden.