Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit een depressie

Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit een depressie

Lichamelijke klachten kunnen voortkomen uit een depressie

Wellicht heb je al gelezen dat lichamelijke klachten regelmatig veroorzaakt worden door een ongezond voedingspatroon. Mensen krijgen bijvoorbeeld niet alle bouwstoffen binnen om hun immuunsysteem in stand te kunnen houden. Een ander deel van deze lichamelijke klachten wordt veroorzaakt door een (beginnende) depressie en hetgeen daarmee samenhangt. Op deze pagina lees je er meer over. 

Depressie als gevolg van hevige stress

Een depressie komt vaak voort uit hevige stressgevoelens. Deze stressgevoelens kunnen het gevolg zijn van een mindere periode op het werk, slechte resultaten op school, een negatief zelfbeeld, enzovoorts. Wanneer de signalen van een beginnende depressie niet tijdig herkend worden, kunnen de gevolgen groot zijn. Zo zal je steeds minder goed slapen, waardoor je minder energiek aan een nieuwe dag begint. Daarbij heeft het lichaam rust nodig om het immuunsysteem krachtig te houden. 

Hulp bij een beginnende depressie 

De Online Psycholoog is een partij die hulp kan bieden bij een beginnende depressie. Heb je het gevoel zelf last te hebben van symptomen die horen bij een depressie? Vraag in dat geval eens een eerste gesprek aan bij een psycholoog. Deze kan je meer vertellen over hetgeen waaraan je een depressie herkent. Daarbij kan een online psycholoog bij een depressie met je meedenken over een passende aanpak hiervan. Het helpt je lichamelijke klachten als gevolg van deze beginnende depressie te voorkomen. 

Depressie tegengaan door gezond te leven 

Je kunt de kans op het ontstaan van lichamelijke klachten als gevolg van een depressie iets verkleinen door gezond te leven. Gezond eten speelt hierin een belangrijke rol. Het maakt dat je energieker bent en je fitter voelt. Iets wat het makkelijker maakt om meer te bewegen! Beweging helpt je stress tegen te gaan en beter te slapen. Iets wat weer bijdraagt aan het tegengaan van de depressie.