Wat kun je met een Katana zwaard?

Het Japanse woord voor zwaard is katana. Een katana is een lang zwaard van rond de 60 centimeter. Je kunt een katana herkennen aan de lange smalle vorm. Een katana is lichtgewicht en compact. Zo konden de Japanse Samoerai makkelijker en sneller toeslaan dan de vijand. In dit artikel lees je alles over de katana en wat je ermee kunt.

Zwaard van de Samurai

De katana is het wapen van de Samurai. Door de eeuwen heen werd de katana steeds korter. Een korter zwaard kon sneller uit de schede getrokken worden en was handiger. De Samurai hadden meerdere wapens. Naast een katana droegen ze ook een wakizashi, een nog korter zwaard en een dolk. Het dragen van deze wapens was iets wat alleen de Samurai mochten. Het symboliseerde hun status, macht en eer. Was je geen Samurai dan mocht je geen Samurai wapens dragen, daarop stond zelfs de doodstraf.

De katana tegenwoordig

Vanaf het begin van de twintigste eeuw mochten de Samurai hun zwaarden niet meer openlijk dragen. Na de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog mochten de zwaarden zelfs een tijd lang niet meer geproduceerd worden. Bijna alle katana’s werden vernietigd. Tegenwoordig wordt de katana gebruikt bij bepaalde Japanse vechtsporten kendo en iado en wordt het gebruikt als collectors item voor aan de muur. Ook bij traditionele ceremonies wordt het zwaard nog vaak gebruikt.

Waar kun je een katana kopen

Tegenwoordig kun je op een makkelijke manier aan een katana kopen. Je kunt deze online bestellen en ook bij traditionele Japanse winkels kun je de zwaarden vaak vinden. Wil je ook een Samurai zwaard kopen? Kijk dan eens op samurai-katana-shop.nl. Hier vind je een ruime keuze aan traditioneel gemaakte katana’s. Wil je liever de katana’s eerst bekijken? Dat is ook mogelijk. Breng in dat geval een bezoek aan de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *