Type luchtreinigers

Type luchtreinigers

Luchtreinigers kunnen de binnenlucht filteren d.mv. een Hepafilter, koolstoffilter of ionisator – of een combinatie hiervan. Voordat je een luchtreiniger koopt let je goed op de capaciteit die de luchtreiniger aan kan. Dit gaat in kubieke meters. Meet dus het aantal kubieke meters op van de ruimte waar de luchtreiniger geplaatst wordt.

Ionisator

Een ionisator verspreid negatief geladen ionen in de lucht. Positief geladen ionen, zoals stofdeeltjes, worden aangetrokken tot de negatief geladen ionen en dalen neer op de grond – waar deze dan opgezogen kunnen worden met de stofzuiger. Een ionisator is uiterst effectief en gebruikt geen filter, waardoor er geen bijkomende kosten worden gemaakt. Staat de ionisator aan dan kun je dit meestal ruiken. De geur doet enigszins ‘vorst-achtig’ aan, of de verspreid de kenmerkende geur van een kopieermachine. Ook rookdeeltjes en ander fijnstof, tot aan virussen en bacteriën toe, worden aangepakt met de ionisator. Dit wil overigens niet zeggen dat virussen volledig geëlimineerd worden bij gebruik van een ionisator.

Filter luchtreinigers

Luchtreinigers met filters filteren de afgesloten binnenruimte. De aanwezige lucht wordt opgezogen en weer schoon uitgestoten. Filters zullen wel -afhankelijk van gebruik- op zijn tijd vervangen moeten worden.

Welke luchtreiniger kopen?

Wat is voor uw woon- of werkruimte de allerbeste luchtfilter? Om hier achter te komen kunt u deze top 4 van beste luchtreinigers eens op uw gemak doornemen. U vindt er uitgebreide informatie over de best verkochte luchtreinigers en hoe deze functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *