Fysio Utrecht, meer dan alleen fysiotherapie

Fysio Utrecht, meer dan alleen fysiotherapie

Fysio Utrecht, meer dan alleen fysiotherapie

Fysio Utrecht behandelt klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Zeg maar dat Fysio Utrecht alle klachten aan jouw bewegingsapparaat behandelt. Hierbij maakt het niet uit of je komt met een acute klacht of met een chronische klacht. Een behandeling wordt niet zomaar gestart. Eerst willen ze bij Fysio Utrecht weten wat er aan de hand is. Hiervoor kun je een afspraak maken. Tijdens dit intakegesprek wordt een fysiotherapeutisch onderzoek verricht naar jouw klachten. Wanneer de fysiotherapeut goed in beeld heeft wat jouw klachten zijn wordt er een behandelplan opgesteld. Dit hele behandelplan wordt met jou doorgenomen zodat je precies weet waar je aan toe bent. Een behandelplan bij Fysio Utrecht is erop gericht om, door middel van fysiotherapie en oefeningen, ervoor te zorgen dat jij van je klachten afkomt.

Fysio Utrecht voor het oplossen van alle klachten aan jouw bewegingsapparaat

Het woord ‘bewegingsapparaat’ zegt eigenlijk genoeg over jouw lichaam. Je lichaam kan op allerlei manieren bewegen. Wanneer je klachten hebt aan één van deze onderdelen is bewegen niet leuk meer. Dan heb je hulp nodig. Die hulp kun je krijgen bij Fysio Utrecht. Of het nu gaat om rugklachten, nekpijn, knieklachten, hand- en polsklachten en schouderklachten bij Fysio Utrecht hebben ze alle specialismen in huis. Ben je net geopereerd aan je knie voor een meniscusprobleem? Heb je misschien een nieuwe knie of heup? Of wil je ervoor zorgen dat je knie of heup wat sterker is voor een operatie? Dan ben je bij Fysio Utrecht ook aan het juiste adres. Sport je graag maar heb je gauw last van spierpijn of heb je een blessure opgelopen? Ook daarvoor kun je terecht bij de therapeuten van Fysio Utrecht.

Hoe weet ik of mijn behandeling vergoed wordt?

Voor volwassen geldt in de regel dat fysiotherapie wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Alleen wanneer een klacht chronisch is én in de chronische lijst’ staat kun je fysiotherapiebehandelingen vergoed krijgen uit het basispakket. Let er wel op dat je altijd de eerste 20 behandelingen zelf moet betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt er dan betaald vanuit het basispakket. Jongeren tot 18 jaar krijgen 9 fysiotherapiebehandelingen vergoed uit het basis pakket. Is de klacht chronisch en staat deze in de ‘chronische lijst’ kan het zijn dat alle behandelingen worden vergoed. Wanneer je een afspraak maakt bij Fysio Utrecht kunnen zij voor jou zo zien welke behandelingen er vergoed worden en hoeveel dat er zijn. Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met jouw zorgverzekeraar.

Personal trainers met fysiotherapie als specialisatie

Bij Fysio Utrecht kun je ook terecht om wat te gaan doen aan je gezondheid met de hulp dan een personal trainer. Alle personal trainers zijn niet alleen trainer maar ze hebben allemaal ook de specialisatie fysiotherapie. Zo kun je ook veilig trainen zonder blessures op te lopen. Wil je nog net een stapje verder gaan met je gezondheid dan kunnen zij je helpen om een voedingspatroon voor jou samen te stellen dat perfect bij jou past. Zo werk je, samen met een team van specialisten, aan zowel je lichaam als je gezondheid.