Waarom kiezen voor online therapie?

Waarom kiezen voor online therapie?

Overweeg je om in therapie te gaan? De keuze tussen wel en niet in therapie gaan, kan soms moeizaam gaan. Er zijn namelijk een aantal drempels die je er van kunnen weerhouden. Denk bijvoorbeeld aan de lange wachtlijsten, geen flexibele tijden of de reisafstand naar de praktijk. Maar hier is een oplossing voor bedacht, namelijk therapie. Tegenwoordig gaat alles online, waarom therapie dan niet?

Altijd dichtbij

Als je kiest voor online therapie ben je in contact met een psycholoog is psychiater via Skype, Facetime, chat of mail. Je kunt zelf kiezen welke manier jij het prettigst vindt. Je kunt overal waar je maar wilt contact opnemen, al is het aan de andere kant van de wereld. Maar hoe zit het dan met de tijdzones? Met wereldwijde online therapie zijn er verschillende online psychologen die werken vanuit verschillende locaties. Denk aan Engeland, Thailand of Australië. Tijdsverschil zal dus geen probleem zijn. Woon je gewoon in Nederland? Ook dan kan online therapie handig zijn, bijvoorbeeld als je een drukke baan hebt en niet veel thuis bent.

Therapie

 

Voordelen online therapie

Bij online therapie speelt afstand en tijdsverschil geen rol meer, maar het bied je nog veel meer voordelen.

  • Directe behandeling

Veel psychiaters en psychologen hebben een wachtlijst. Als je je inschrijft, moet je vaak nog een tijdje wachten voordat je ook echt in behandeling kunt gaan. Bij online therapie zijn er geen wachtlijsten en kan de behandeling direct gestart worden.

  • Groot aanbod

Wil je graag een speciale behandeling volgen, bijvoorbeeld op het gebied van psychologische klachten zoals een trauma of relatieproblemen? Online therapie bied je een groot aanbod aan verschillende behandelingen.

  • Betrouwbaar

Online therapie, is dat wel te vertrouwen? Ja, online therapeuten zijn volledig betrouwbaar. De meeste gebruiken de beste beveiliging die er is. Je gegevens worden online versleuteld en kunnen niet zomaar ergens terecht komen.

Therapie

Niet voor iedereen geschikt

Online therapie bied je enorm veel voordelen, maar houd er wel rekening mee dat het niet voor iedereen geschikt is. Als je ernstige psychische klachten hebt, kan het beter zijn om niet online behandeld te worden. Denk hierbij aan psychoses, schizofrenie of andere ernstige problemen. Ook kan online therapie een beetje lastig worden als je niet weet hoe een computer of mobieltje werkt. Gelukkig heeft bijna iedereen hier tegenwoordig wel een beetje verstand van.