Voorbereiden op 9 maanden zwangerschap

Voorbereiden op 9 maanden zwangerschap

Ben je zwanger? Of misschien probeer je om zwanger te worden? Een zwangerschap is geen kleine stap in je leven en dat weten we allemaal. Als je de negen maanden rustig door wilt komen, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Je wilt natuurlijk vol genieten van de zwangerschap, maar je moet ook nadenken over praktische zaken. Hoeveel ga je werken als de baby er is? En voor welke kosten kom je allemaal te staan?

Wat kost een baby?

Een baby kost geld, ook dit wist je waarschijnlijk al. Het kan nog wel eens meer kosten dan verwacht en daarom is het belangrijk dat je vooraf in kaart brengt hoeveel het je ongeveer gaat kosten. Maar ook voor de baby geboren is, maak je al behoorlijk veel kosten. Zo moet je de babyuitzet aanschaffen, denk aan een wiegje, luiers en kleertjes. Ook zul je de babykamer nog moeten inrichten en dit kan ook nogal wat geld kosten.

Na de bevalling lopen de kosten helemaal op. Je moet namelijk elke week luiers kopen en je zult ook vaak nieuwe kleertjes moeten kopen. Een baby groeit namelijk ontzettend snel. Maar ook kinderopvang kan een kostenpost worden.

Bevallen en alternatieve geneeswijzeWerken na de zwangerschap

Na de bevalling heb je nog zwangerschapsverlof en kun je nog een aantal weken genieten van het kleine wondertje. Maar dan breekt toch de tijd aan dat je weer moet gaan werken. Je kunt er voor kiezen om dezelfde uren als voor de bevalling te gaan werken, maar minder gaan werken is ook nog een optie. Minder werken betekent dat je meer tijd met je kind kunt doorbrengen, maar je krijgt ook minder geld binnen. Denk er goed over na en bespreek het met je partner. Weet je nog niet wat je moet gaan doen? Kijk bijvoorbeeld eens op een zwangerschapsblog. Hier kun je verschillende artikelen over dit onderwerp vinden.

Alternatieve gezondheidszorg en bevallenDe woning

Ook iets dat belangrijk is om over na te denken, is de woonruimte. Een baby heeft in het begin niet veel ruimte nodig. Je kunt het wiegje gewoon bij jou op de slaapkamer zetten. Maar na verloop van tijd is een eigen kamer voor het kindje wel handig. Heb je nog een kamer over in je huidige woning? Of zul je vroeg of laat toch een keer moeten verhuizen? Ook is het belangrijk dat de woning veilig is, maak daarom het huis volledig baby-proof.