Infrarood sauna voor de gezondheid

Infrarood sauna voor de gezondheid

infra roodVerschillende onderzoeken hebben al uitgewezen dat de infrarood sauna gezond voor je gezondheid zou zijn. Maar waarom is dat eigenlijk? Dit heeft verschillende redenen en in dit artikelen zullen we er daar een paar van bespreken.

Een infrarood sauna werkt in veel gevallen pijnverlichtend op gewrichten en spieren. Nu is het zo dat niet elk product dat ‘pijnverlichtend’ werkt, elke dag gebruikt mag worden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde medicijnen. Een infrarood sessie mag in principe elke dag. Het is dan wel goed om genoeg water te drinken, omdat je ook genoeg vocht verliest bij zo’n sessie. Klinische studies laten dus zien dat de warmte van de infrarood sauna pijnverlichtend werkt op de spieren en gewrichten. Daarnaast verlies je vocht, ofwel gifstoffen. Het is namelijk zo dat wanneer je transpireert je je eigen lichaam reinigt van deze stoffen en daarmee je weerstand verbeterd. Een sessie zorgt ervoor dat je zeven keer meer gifstoffen kwijt raakt dan normaal!

Allemaal mooie voordelen dus. Goed voor de gezondheid, maar let op! Dit geldt niet voor iedereen. Kinderen en ouderen mogen niet te lang in de infrarood sauna zitten. Ook mensen met hartproblemen en vrouwen die zwanger zijn moeten eerst arts raadplegen voor een sessie in de infrarood sauna te nemen. Toch is een infrarood sauna minder belastend dan een sessie in de traditionele sauna. Toch is het goed je eerste te laten informeren alvorens zelf op onderzoek uit te gaan. Deze doelgroep zal zich dus goed moeten laten informeren anders zou het juist slecht voor de gezondheid kunnen zijn.